Favoriet

Beurs

Dribbelen op Deense grond

Wat ik doe als ik word uitgenodigd om naar het Deense Herning af te reizen voor een bezoek aan Agromek, de grootste agrarische beurs van Scandinavië? Op de uitnodiging ingaan en bekijken wat de Deense Willie Wortels de afgelopen jaren aan het bekokstoven zijn geweest.

Voor het grote nieuws hoefde ik er niet naartoe. Tussen Eurotier en Sima in had ik ook niet meteen een nog grotere Fendt of een andere wereldprimeur verwacht. Wel zag ik tijdens de voorbereiding al een aantal interessante noviteiten. Neem de Robotti, of de 6Trax. Beide nieuwigheden werden op de stand van het Deense AgroIntelligence getoond. Was ik niet op de uitnodiging in gegaan, dan had ik niet geweten dat grote baas Ole Green zo nu en dan een geniaal plan bedenkt in de schuur op de boerderij van zijn ouders. De 6Trax is daar zo’n voorbeeld van, een wagen die in hondengang achter de trekker rijdt.

Antwoorden

Denen blijken elke vraag die je stelt te willen beantwoorden. De vraag waarom de Ierse fabrikant Keenan met een verticale voermengwagen op de beurs stond, leverde uit de mond van productmanager Kasper Andersen een interessant antwoord op. In dat antwoord kwam vrij snel de samenwerking met het Italiaanse Storti aan het licht. Of het de berichtgeving op Mechaman.nl was, of was het wellicht van te voren gepland? Een dag na het antwoord van  Andersen stuurde Keenan een persbericht met daarin het Storti-verhaal.

Gastvrijheid

Aan gastvrijheid in het Deense Herning geen gebrek. Uitstekend eten, goed drinken en een prima hotel waar je na een dag lang dribbelen over de beurs tot rust kunt komen. En de beheersing van de Engelse taal is over het algemeen van goede kwaliteit . Gelukkig maar, want de meeste brochures die de standhouders overhandigen zijn in het voor mij nogal lastige Deens.

Na twee dagen gesprekken voeren, foto’s maken, berichten publiceren en contactgegevens opschrijven had ik voor mijn gevoel meer nieuws bij elkaar gesprokkeld dan ik van te voren had verwacht. Het zijn de kleine dingen die het doen. En die kleine dingen zal ik als het aan mij ligt over twee jaar vast weer gaan opspeuren.