Agromek 2016: Zelfrijdende Robotti

De Robotti van Agro Intelligence is een zelfrijdende autonome werktuigendrager. De machine haalt een vermogen van 36 kW (50 pk) uit een 3-cilinder Kubota motor. Aan de Robotti hangt een prijskaartje van 72.585 euro.

Robotti_1_resize

De vier wielen van de Robotti worden elk aangedreven door een hydraulische motor. Het voertuig heeft geen front- of achterhef, maar tilt de werktuigen tussen de twee paar wielen in. Hoewel de vierwieler zelf 600 kg weegt, heeft het een hefcapaciteit van 750 kg. Door het lage eigen gewicht wordt de bodemverdichting beperkt.

Tablet of smartphone

De spoorbreedte is aan te passen. De breedte tussen de wielen kan variëren van 150 tot 400 centimeter. De werksnelheid van de Robotti kan variëren van 6 tot 8 kilometer per uur. De gebruiker regelt alle instellingen via een app op de tablet of smartphone.

Serie van vijf

Claes Dühring Jaeger, betrokken bij de ontwikkeling van de Robotti, vertelt: “De eerste versie van de Robotti is twee jaar geleden door Kongskilde gepresenteerd op Agritechnica. AgroIntelligence is een aftakking van de R&D afdeling van Kongskilde. We zijn nu alleen verder gegaan met de ontwikkeling van de machine. De twee versie, vorig jaar gepresenteerd, was ook nog elektronisch. De tests bij boeren verliep goed, alleen wilden ze allemaal af van het elektrisch. Daarom is de derde versie die je hier ziet voorzien van een dieselmotor, verstopt in de rechterzijde van de Robotti. In eerste instantie bouwen we er vijf en starten we de verkoop in de lente van 2017.”

De jury op Agromek heeft de Robotti bekroond met 3 sterren.

Robotti_2_resize

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.