Favoriet

Akkerbouw

Overname Kongskilde door CNH industrial is rond

CNH Industrial, de moedermaatschappij van New Holland en Case IH, mag de Deense landbouwmachinefabrikant Kongskilde overnemen. Vanaf vandaag, 1 februari, is de gras en grondbewerkingsdivisie van Kongskilde officieel eigendom van CNH Industrial.

CNH Industrial, de moedermaatschappij van New Holland en Case IH, mag de Deense landbouwmachinefabrikant Kongskilde overnemen. Vanaf vandaag, 1 februari, is de gras- en grondbewerkingsdivisie van Kongskilde officieel eigendom van CNH Industrial.

In oktober vorig jaar kondigden zowel CNH als het Deense DLG, dat eigenaar was van Kongskilde de geplande overname aan. CNH Industrial neem naast Kongskilde ook de merknamen Överum, Howard en JF over. Ook de twee fabrieken in Polen en Zweden vallen onder de overname. Volgens CNH zet het merk Kongskilde en haar verkooporganisaties hun activiteiten verder zodat de klantenondersteuning en service gegarandeerd blijft.

Sima

New Holland zal de nieuwe landbouwwerktuigen stapsgewijs integreren in het eigen portfolio. Carlo Lambro, de directeur van New Holland Agriculture gaf al eerder aan dat hij tijdens Sima de eerste Kongskilde machines onder de New Holland naam wil laten zien. “Dit is een belangrijke stap in onze strategie om onze klanten wereldwijd innovatieve en complete oplossingen voor hun landbouwactiviteiten te bieden”, zegt Lambro nu in een persbericht. “We creëren een sterk globaal platform met groeikansen voor de Kongskilde en New Holland merken.”