Favoriet

Bedrijfsnieuws

Nog geen ontslagen bij Challenger Grubbenvorst

Agco, het moederbedrijf van onder meer Challenger, Massey Ferguson en Fendt, gaat vanuit Grubbenvorst voorlopig door met de verkoop en distributie van Challenger. Berichten over op handen zijnde ontslagen zijn vooralsnog niet waar.

Bij Challenger in Grubbenvorst wordt momenteel gesproken over de toekomst. Reden daarvoor is de geplande reorganisatie van Agco.

Fendt en Challenger

In de toekomstplannen staat onder meer de optie om de verkoop- en marketingactiviteiten van Challenger in het kader van bezuinigingen onder te brengen bij de verkoop- en marketingafdeling van Fendt. Dat zou betekenen dat er mensen ontslagen gaan worden, maar concreet is het nog niet, zo benadrukt Challenger. De ondernemingsraad buigt zich nu over de plannen en gaat met de vakbonden praten over een sociaal plan dat nodig zou kunnen zijn als er ontslagen vallen. De reactie vanuit de ondernemingsraad wordt media mei verwacht.

Terra-Gator

Agco stopte in 2014 met de productie van de Challenger Terra-Gator in Grubbenvorst. In de fabriek in Limburg wordt sindsdien nog wel de RoGator, de zelfrijdende spuitmachine, gebouwd. Als gevolg van de productiestop van de Terra-Gator werden er 33 werknemers ontslagen.