Favoriet

Algemeen

Trekkerritje langs de kust: 8.000 kilometer voor het goede doel

Twee trekkerfanaten rijden de komende weken meer dan 8.000 kilometer langs de Engelse, Schots en Ierse kust. Ze willen er geld mee inzamelen voor het goede doel.

Philip Gibson en Peter Plehov zijn de voorzitter en de penningmeester van BlueForce Tractor Club. Een club van Fordson, Ford, New Holland, County en Muir-Hill liefhebbers. 13 april begon het tweetal hun trip die ze de Coastline Tractor Challenge dooopten. Ze willen er 100 jaar productie van de blauwe trekker mee vieren.  De reis gaat langs de kustlijn van Engeland, Schotland en een deel van Ierland. In totaal zullen ze zo’n 51 dagen onderweg zijn. De trip eindigt op 10 juni in Newby Hall in North Yorkshire. Daar vindt namelijk op 10 en 11 juni het Tractor Fest plaats.  In totaal zullen Gibson en Plehov 8.046 km afgelegd hebben.
De route van de Coastal Tractor Challenge.

Keten

De twee stoppen op verschillende punten op hun route waaronder Bournemouth, Galway en Edinburgh. Elke trekker trekt een keet die Gibson en Plehov zelf bouwden. De een doet dienst als slaaphok, de ander als berging voor brandstof, olie en andere voorraden.

Evenementen

De reis is volledig gefinancierd door donaties van clubleden en sponsoren. Zo betaald een New Holland dealer de overtocht naar de Orkney eilanden, zodat ze bij de festiviteiten van die dealer aanwezig kunnen zijn. Andere dealers organiseren evenementen langs de route waar het tweetal ook langs komt.

30.000 euro

The Coastline Challenge moet geld opleveren voor Steps Conductive Education Centre in Loughborough en Cancer Research UK. Gibson en Plehov hopen in totaal 30.000 euro binnen te halen. Toen ze de reis starten bij de New Holland fabriek in Basildon was de eerste 8.300 euro al binnen.