Favoriet

Bedrijfsnieuws

Uitstekende stemming mechanisatiesector

De stemming van de Europese mechanisatiesector is zeer goed, dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA. Sinds 2012 is het humeur van de fabrikanten niet zo goed geweest als nu.

De CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector, doet elke maand onderzoek onder fabrikanten. In april deden er 140 fabrikanten uit negen landen mee. Van de fabrikanten denkt 91 procent dat de omzet in de komende zes maanden stijgt of gelijk blijft. Slecht negen procent voorziet een omzetdaling.

De huidige zaken gaan volgens 80 procent van de fabrikant goed tot zeer goed. Slechts 1 procent vindt dat het slecht gaat. Wijzigingen in het personeelsbestand zullen volgens de Barometer niet veel voorkomen de komende tijd. 75 procent van de fabrikanten verandert niets, 18 procent verwacht meer personeel aan te nemen. Voor tijdelijke werkgevers ziet het er ten opzichte van de vorige maand ook beter uit. Bijna dertig procent van de werkgevers denkt meer tijdelijke krachten nodig te hebben. 57 procent voorziet geen veranderingen.