Favoriet

Algemeen

Bioscoopfilm over de problemen van een melkveehouder

Regisseur Vuk Janić maakte de film ‘Het mysterie van de melkrobots’, die in november in première gaat, over de overleving die vele boeren in Nederland dagelijks voeren. Doel van de film is om de agrarische sector en de maatschappij met elkaar te verbinden.

Regisseur Vuk Janić maakte de film ‘Het mysterie van de melkrobots’, die in november in première gaat, over de overleving die vele boeren in Nederland dagelijks voeren. Doel van de film is om de agrarische sector en de maatschappij met elkaar te verbinden.

De film gaat over Johan van Rijthoven, een moderne boer die een gezond melkveebedrijf wil overdragen aan zijn kinderen. Zijn koeien geven door onverklaarbare redenen niet meer genoeg melk. Zijn bedrijf wordt hierdoor met de ondergang bedreigd. Om dit te voorkomen, bindt de melkveehouder de strijd aan met een multinational die hem drie melkrobots levert. Een strijd die leidt tot confrontaties met zichzelf, met zijn directe omgeving en met onbeheersbare krachten op zijn erf.

Kloof dichten

Met ‘Het mysterie van de melkrobots’ willen de makers het verborgen leed op het platteland tonen. Daarmee willen zij ook de kloof tussen de boer en de stedeling proberen te dichten.

Voorpremières

De officiële releasedatum is 30 november 2017. Voor die tijd zijn er speciale vertoningen en voorpremières op meerdere plekken in het land.

31 oktober 2017 – Theater de Pas in Heesch
1 november 2017 – Zorgcafé ’t Koetje in Spanbroek
8 november 2017 – Movie W in Wageningen
10 november 2017 – Filmhuis Hofdael in Geldrop
12 november 2017 – Fraterhuis Zwolle
14 november 2017 – Verkadefabriek Den Bosch
15 november 2017 – Cacao Fabriek in Helmond
19 november 2017 – De Gruitpoort in Doetinchem
7 december 2017 – De nieuwe KHL in Amsterdam