Favoriet

Bedrijven

Agritechnica 2017: Kubota-dealers meest tevreden met hun merk

De Europese dealers van Kubota zijn het meest tevreden. Dat blijkt uit een onderzoek van Climmar, de verenigde Europese landbouwmechanisatiedealers. Dealers van Same blijken het minst tevreden.

De Europese dealers van Kubota zijn het meest tevreden. Dat blijkt uit een onderzoek van Climmar,  waarvan de uitkomsten dat tijdens Agritechnica bekend werd gemaakt. Dealers van Same blijken het minst tevreden.

De tevredenheidsindex steeg onder Kubota-dealers het meest. Volgens Eric Hogervorst, de voorzitter van de verenigde Europese landbouwmechanisatiedealers, komt dat vooral doordat Kubota het dealernetwerk nog aan het opbouwen is. Daardoor heeft het veel voor de dealers over.

Vorig jaar waren de dealers van Fendt nog het meest tevreden, maar die tevredenheid neemt af. Dat komt vooral door reorganisaties die het merk momenteel in hun dealernetwerk doorvoert, weet Eric Hogervorst, de voorzitter van Climmar. De tevredenheidsindex daalde onder Fendt dealers dan ook het meest.

De tevredenheid onder New Holland dealers steeg het meest. Toch ligt het merk wat dealertevredenheid nog altijd achter op Kubota, Fendt, Claas, Valtra, John Deere en Massey Ferguson