Favoriet

Trekkers

John Deere aan kop in Engeland

John Deere heeft in 2016 in het Verenigd Koninkrijk 3.350 trekkers verkocht. Daarmee staat het merk bovenaan. New Holland staat met een verkooptotaal van 2.110 op de tweede plek. Massey Ferguson staat met 1.391 plekken bovenaan.De cijfers worden gepubliceerd door de Agricultural Engineers Association. Net als in Nederland mogen de Engelse cijfers op grond van de mededingingswetgeving met een jaar vertraging bekend worden gemaakt.

Case IH, Kubota en Fendt

John Deere, New Holland en Massey Ferguson voeren de ranglijst aan. Op de vierde plak staat Case IH met 1.007 trekkers. Kubota volgt op gepaste afstand op plek vijf met 852 exemplaren. Fendt, in Nederland op plek drie, staat in het Verenigd Koninkrijk op de zesde plaats. Claas staat met 667 trekkers op plek acht. Valtra neemt de negende plek in met 434 trekkers. De top 10 is compleet met 331 trekkers van Deutz Fahr.

Compact en landbouw

De trekkerverkoopcijfers in Engeland geven ten opzichte van Nederland een scheef beeld. De vergelijking kan niet 1 op 1 gemaakt worden omdat de Agricultural Engineers Association geen onderscheid maakt tussen de compacttrekkers en landbouwtrekkers.