Favoriet

Bedrijfsnieuws

Christopher Cooper nieuwe voorzitter van AEA

AEA, The Agricultural Engineers Association, heeft Christopher Cooper aangesteld als voorzitter. In die functie wil Cooper jongeren enthousiast maken voor een carrière in de agrarische sector.

AEA, The Agricultural Engineers Association, heeft Christopher Cooper aangesteld als voorzitter. In die functie wil Cooper jongeren enthousiast maken voor een carrière in de agrarische mechanisatiesector.

Cooper is naast voorzitter van de AEA ook productmarketing manager bij maaierfabrikanten Hayter en Toro. Daarvoor heeft de Brit onder meer gewerkt bij Ransomes Jacobsen.

Ontwikkelen

“Er is veel discussie over hoe we jongeren kunnen motiveren en enthousiasmeren voor een functie in de sector. Mijns inziens is het niet zozeer een probleem de jongeren binnen te halen, maar ligt de uitdaging vooral in het behouden en ontwikkelen van die jonge groep.”

Cooper zelf had nooit gedacht in de machines terecht te komen. “Maar hoe langer ik er werk, hoe interessanter het is.” Cooper is de op twee na jongste voorzitter van de AEA.

De AEA doet in Groot-Brittannië wat Fedecom in Nederland doet: de belangen van bedrijven in landbouwtechniek, veehouderijtechniek, groentechniek, tuinbouwtechniek en industrie en intern transport vertegenwoordigen.