Favoriet

Akkerbouw

Mechan Cultuurtechniek importeur van Steeno

Mechan Cultuurtechniek is de nieuwe importeur van de machines van de Belgische fabrikant Steeno. Het bedrijf begint met ploegen, diepwoelers en cultivatoren.

Steeno moet het gat opvullen dat ontstond nadat het Duitse Vogel&Noot failliet ging. Mechan Cultuurtechniek was importeur van dat merk. Al eerder nam Mechan het Italiaanse Vigolo op in het programma om dat gat te dichten. Vigolo bouwt frezen, rotorkopeggen, klepelmaaiers en diepwoelers.

Ploegen en cultivatoren

Met Steeno heeft Mechan nu ook weer ploegen en cultivatoren in het programma. Steeno had geen importeur in Nederland, maar werkte met een fabrieksvertegenwoordiger. Dat neemt niet weg dat enkele dealers, ondermeer in Groningen en Zeeuws-Vlaanderen, succesvol ploegen uit het Steeno-programma verkopen. Mechan Cultuurtechniek wil de komende tijd een nieuw dealernetwerk voor de Steeno machines opbouwen.

Bemesters

Familiebedrjf Steeno ontstond in 1909 toen Remi Vandesteene uit het Belgische Otegem een paardenploeg bouwde. Het bedrijf levert een volledig pakket van grondbewerkingsmachines en bouwt zelf ook bemesters. Die laatste zal Mechan Cultuurtechniek voorlopig niet in het leveringsprogramma opnemen.