Favoriet

Bedrijfsnieuws

Eric Hansotia COO van Agco

Eric Hansotia is de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Agco. Hij bekleed de nieuwe functie binnen het moederbedrijf van ondermeer Fendt, Massey Ferguson en Valtra vanaf 1 januari volgend jaar.

Hansotia wordt zo ondermeer verantwoordelijk voor Agco’s verkoop, voor het productmanagement, ontwikkeling en fabricage. Hansotia is op dit moment nog verantwoordelijk voor ondermeer de Fuse precisielandbouwtak van Agco. Daarnaast leidt hij de oogst- en spuitmachinedivisie vanuit Agco’s hoofdkwartier in het Amerikaanse Duluth. Hij rapporteert direct aan Martin Richenhagen, CEO en dus de grote baas van Agco.

Opvolger Richenhagen?

Voordat hij in juli 2013 bij Agco ging werken was Hansotia 20 jaar lang in dienst van John Deere. Daar leidde hij ondermeer de maaidorserfabrieken en de bosbouwdivisie. Hansotia krijgt met deze nieuwe functie bij Agco een belangrijke rol binnen het bedrijf. Dat maakt hem de gedoodverfde opvolger van Agco CEO Richenhagen, die aan het eind van 2020 met pensioen gaat en Agco dus zal verlaten. Richenhagen mocht al eerder met pensioen, maar het bestuur van Agco, bood Richenhagen voor 9 miljoen dollar aan aandelen als hij dat tot 2020 zou uitstellen.