Favoriet

Bedrijfsnieuws

Italiaanse organisator Eima boos op Franse Sima

De Italiaanse organisatie van landbouwmachinefabrikanten FederUnacoma heeft verontwaardigd gereageerd op de beslissing van de Sima om deze Franse landbouwmechanisatietentoonstelling voortaan in november van de even jaren te organiseren. Precies in de maand waarin ook de Italiaanse Eima plaatsvindt.

Eima vindt namelijk volgend jaar van 11 tot 15 november plaats. Sima verhuist van februari 2021 naar 8 tot 12 november 2020. De twee beurzen overlappen elkaar. “De beslissing, die een ravage aanricht op de internationale kalender van evenementen over landbouwmachines, heeft tot doel de Bologna-tentoonstelling te verzwakken”, meent  FederUnacoma.

‘Vijandig en schadelijk’

Volgens deze federatie van Italiaanse fabrikanten, die ook de Eima organiseert is het zelfs ‘een vijandige en schadelijke daad’. “Vijandig omdat het de leidende rol van de Eima aantast en schadelijk omdat het een onbalans creëert”, zegt Alessandro Malavolti, de president van FederUnacoma. Agritechnica vindt plaats in de oneven jaren terwijl in de even jaren zowel Eima in Bologna, Fima in Zaragossa, Fieragricola in Verona en Sima in Parijs plaatsvinden. “Fabrikanten worden nu gedwongen om of meer uit te geven in het even jaar of bepaalde tentoonstellingen niet te bezoeken.”

Bezoekers

Dat de beslissing niet is besproken door Axema, de Franse organisatie van landbouwmachinefabrikanten binnen Cema, de Europese vereniging van machinefabrikanten, maakt FederUnacoma nog bozer. Eima is al jaren succesvol. De laatste editie, die van 2018, kwamen er 300.000 bezoekers naar de beurs. Dit jaar trok Sima in Parijs 230.000 bezoekers.