Favoriet

Bedrijfsnieuws

Abemec splitst Fendt- en machineverkoop

Abemec gaat de verkoop van Fendt en de verkoop van machines splitsen. Dat maakt de organisatie bekend op het Abemec congres in Veghel.

Abemec gaat de verkoop van Fendt en de verkoop van machines splitsen. Dat maakt het landbouwmechanisatiebedrijf bekend op het Abemec congres in Veghel.

Abemec Machines. Zo heet de verkooporganisatie die per 1 januari 2020 de verkoop van machines en werktuigen gaat verzorgen. Onder de naam Agromec wordt het full line programma van Fendt verkocht.

Toen Fendt bekend maakte full liner te worden, ontstond er concurrentie binnen Abemec. Die concurrentie zou kunnen ontstaan tussen Fendt en het gamma van Krone. Met het opsplitsen in twee verschillende verkooporganisaties wordt mogelijke concurrentie voorkomen.

Nieuwe locatie

Omdat de showroom in Veghel Fendt-showroom wordt, moest Abemec op zoek naar een nieuwe locatie om de concurrerende merken te showen. Daarvoor is locatie Gemert te klein, dus is besloten die locatie te verhuizen naar een nieuw pand in Beek en Donk. Daar huist per 1 maart 2020 de hoofdlocatie voor de werktuigen.