Favoriet

Bedrijfsnieuws

Wim van Breda importeert GreenTec

Wim van Breda uit Geldermalsen is de nieuwe importeur van de machines van de Deense fabrikant GreenTec. Dat maken beide bedrijven bekend. Afgelopen week is een afvaardiging van Van Breda in Denemarken geweest om de samenwerking te beklinken.

Wim van Breda voert onder meer de merken Massey Ferguson, Votex en Herder. Votex had altijd de Clipper, een compacte maaiarm, in het gamma. Toen de fabrikant daar mee stopte, ontstond er in het productprogramma van Van Breda een gat. Om dat gat op te vullen en dus ook aan de onderzijde van het gamma machines te kunnen bieden, importeert Van Breda nu het complete productprogramma vanĀ  GreenTec waaronder de maaiarmen en bijbehorende aanbouwwerktuigen.

GreenTec Scorpion

GreenTec is in 1979 opgericht en heeft machines ontwikkeld samen met de Britse fabrikant Spearhead. Daarbij hebben de Denen een rol gespeeld in de ontwikkeling en het produceren van een breed scala aan aanbouwwerktuigen. In de afgelopen jaren heeft GreenTec vooral gewerkt aan het ontwikkelen van de maaiarm Scorpion. Die is er in verschillende maten met een groot programma aan aanbouwerktuigen.