Favoriet

Bedrijfsnieuws

ATH 2020: ‘September is nog ver weg’

“September is nog ver weg”, vertelt beursmanager Willem Bierema van AgroTechniek Holland. “Vooralsnog gaan we ervan uit dat de beurs plaats vindt op 9 tot en met 12 september.”

Tot twee weken geleden liep het hard met de aanmeldingen, zo meldt Bierema. “Het ging beter dan in 2018. En op dit moment zijn er nog wel dare-devils die standruimte boeken, maar vanwege het Corona-virus stagneert het natuurlijk wel. Het is afwachten wat het volgende bericht van de overheid en het RIVM zal zijn. We zijn natuurlijk niet groter dan de overheid of het RIVM, dus als er maatregelen komen voor beurzen, dan trekken we daar onze conclusies uit.”

Publieks- vs. vakbeurzen

Bierema denkt dat er op een gegeven moment onderscheid wordt gemaakt tussen grote publieksbeurzen en festivals enerzijds en vakbeurzen anderzijds. “Als vakbeurs hebben we niet zo’massaal publiek als bijvoorbeeld op festivals. We hebben de ruimte op de gangpaden. Dat kan in ons voordeel werken.”

Geen demonstraties meer

Over festivals gesproken. Mojo, de organisator van Lowlands, heeft de portemonnee getrokken en 80 hectare land gekocht. Op die hectares vonden tijdens de edities van ATH in 2018 en 2016 nog demonstraties van onder meer veldspuiten en bieten- en aardappelrooiers plaats. Bierema: “Dat kan nu niet meer. De grond is nu permanent grasland en wordt tijdens Lowlands een plek waar bezoekers kunnen glampen, luxe kamperen. Dus nu leggen we onze focus op een statische expositie met daarbij natuurlijk wel het trekkerparcours.”

AgroTechniek Holland vindt plaats op 9, 10, 11 en 12 september 2020 in Biddinghuizen. In 2018 trok de beurs ruim 50.000 bezoekers.