Favoriet

Bedrijfsnieuws

SIMA verplaatst naar februari 2021

In het voorjaar van 2019 maakte de beursorganisatie van de SIMA in Parijs bekend het evenement te verhuizen naar november 2020. Nu komt de organisatie daarop terug en houdt het de beurs van 21 tot en met 25 februari 2021.

De geruchten gingen tijdens de afgelopen editie van de SIMA al de ronde. De beurs zou verplaatst worden. En zo geschiede. In april vorig jaar werd bekend dat de volgende editie in november 2020 zou plaatsvinden. De beursorganisatie gaf destijds aan de datum te wijzigen omdat fabrikanten, en dus standhouders, november een beter tijdstip vinden. De investeringsbereidheid is in de maand groter, omdat er voor het eind van het jaar besloten moet worden of en wat er gekocht moet of kan worden.

Onenigheid met EIMA Bologna

De onenigheid met de EIMA in Bologna (de beurzen zouden namelijk overlappen) lijkt nu verspilde energie. De SIMA is gezwicht voor de wens van standhouders en organisaties uit de agrarische industrie. De reden voor die wens is de Corona-crisis waardoor de productie en distributie van veel fabrikanten hard geraakt is.

November 2022 nog een keer

Het uitzonderlijke verplaatsen van SIMA 2020 is een eenmalige aangelegenheid, zo benadrukt de organisatie. Daarom vindt er in november 2022 wederom een SIMA plaats (6 tot en met 10 november 2022)