Favoriet

Bedrijfsnieuws

Raven volledig eigenaar van robotfabrikant DOT

Het Amerikaanse Raven Industries neemt het Canadese DOT helemaal over. DOT bouwt autonome platforms voor de landbouw. Raven had al een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Raven wil met de aankoop van de resterende aandelen aantonen vertrouwen te hebben in het vermarkten van de DOT-innovaties. Daarnaast moet de overname de marktpositie van Raven vergroten. Sterker, Wade Robey, Executive Director van Raven Autonomy, meldt na de overname van DOT blij te zijn met de positie als marktleider voor autonome agrarische toepassingen.

Overnamepad

In mei 2018 maakten Raven en DOT bekend een samenwerking aan te gaan voor de ontwikkeling van toepassingen voor de precisielandbouw. Twee maanden daarvoor werd Pattison Liquid System door Dot aangetrokken. Pattison bouwt machines voor het autonome DOT-platform. Tot die tijd kon alleen het Dot moederbedrijf Seedmaster zaaimachines leveren.

In november 2019 werd bekend dat Raven een meerderheidsbelang in DOT Technology nam. In dezelfde maand nam Raven de Amerikaanse start-up Smart Ag over. Smart Ag was op dat moment vooral bekend door de aftermarktet retrofit kit. Met die kit kunnen landbouwmachines autonoom gemaakt worden. Daarnaast hield Smart Ag zich bezig met het ontwikkelen van een platform voor het beheer en veilig bedienen van autonome machines.