Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fedecom: helft van de leden verwacht problemen

De helft van de Fedecom-leden verwacht problemen te krijgen door de coronacrisis. Dat blijkt uit een enquête die 35 procent van de leden van de brancheorganisatie heeft ingevuld.

Ruim 75 procent van de bedrijven zegt tot nog toe beperkte effecten te ondervinden van de coronacrisis. Bijna een kwart geeft aan dat zij nu al veel tot heel veel gevolgen ondervindt. Volgens Fedecom verdubbelt dit aantal de komende maanden.

Omzet

Voor 62 procent van de respondenten is de omzetontwikkeling en orderpositie tot op dit moment nog niet sterk beïnvloed. 38 procent van de bedrijven ziet nu al wel een omzetdaling van meer dan 10 procent. Voor de komende weken en maanden verwacht meer dan driekwart van de bedrijven een verdere afname van de orderportefeuille met meer dan 20 procent.

Fabrikanten en importeurs

Met name fabrikanten en importeurs worden nu al hard geraakt in de omzet; van hen geeft 45% resp. 50% aan meer dan 10 procent van de omzet in de afgelopen weken te zijn kwijt geraakt. Meerdere ondernemers geven aan dat zij de grootste problemen verwachten in en na de zomer. Dan is de traditionele piek vanwege de voorjaarswerkzaamheden afgerond en dreigt de orderportefeuille op te drogen.