Favoriet

Bedrijfsnieuws

Farmtrace koopt VSM Automatisering

Het Amerikaans/Nederlandse  FarmTrace neemt VSM Automatisering over. Beide bedrijven ontwikkelen software voor de landbouw. FarmTrace voor verwerkende partijen en toeleveranciers en VSM voor de veehouders.

FarmTrace ontwikkelt onder meer software ervoor zorgt dat producten tot aan de bron traceerbaar zijn. Bijvoorbeeld door het antibioticagebruik in de keten te registreren, maar ook door de daadwerkelijke uitstoot van schadelijke gassen tijdens het transport van die agrarische producten bij te houden. Het bedrijf wil daarmee waarde toevoegen aan agrarische producten. “Consumenten weten dankzij onze data waar hun voedsel vandaan komt, hoe het is geproduceerd en wat erin zit”, zegt FarmTrace CEO en oprichter Chris van den Berg. “Dit moet niet alleen gelden voor de ‘happy few’ die biologisch voedsel kunnen betalen, maar voor iedereen.” FarmTrace levert ook software voor veeartsen, veeverbeteringsorganisaties, veevoerfabrikanten en robotleveranciers. FarmTrace werd opgericht in 2018 en haalt sindsdien veel geld binnen via grote investeerders, met name in de Verenigde Staten.

Groeien

Door de overname krijgt FarmTrace meer vaste grond onder de voeten in Europa. De verwachting is dat het aantal bedrijven waar FarmTrace diensten voor uitvoert door deze overname flink zal groeien. Het bedrijf voorziet dat het in 20225 100.000 klanten bedient. Nu zijn dat er nog 20.000.

Vloet

VSM Automatisering is bekend van bedrijfsmanagementsystemen Ruma en Elda ICT. VSM-directeur Johan Vloet blijft na de overname door FarmTrace betrokken bij het bedrijf. Hij wordt technisch directeur.