Favoriet

Bedrijfsnieuws

PODCAST | Databoeren: pluim- en melkveehouder Robert Nijkamp

In de tweede aflevering van Databoeren hoor je een gesprek met Robert Nijkamp, pluim- en melkveehouder uit Raalte (O.). Nijkamp slaat zijn data op op een zogenoemde flight recorder op zijn bedrijf. Hierdoor heeft hij ook zonder internetverbinding toegang tot zijn data.

Toch zijn er volgens Nijkamp ook voordelen om de data extern op te slaan. “Wil je je gegevens met collega’s gaan vergelijken, dan is het zinvol om de data in de cloud te zetten”, aldus Nijkamp. Verder verwacht de pluim- en melkveehouder dat hij in de toekomst geld kan verdienen met zijn data.

Beluister hieronder de tweede aflevering van ‘Databoeren’:

Databoeren

Databoeren is een vierdelige podcastserie en wordt geproduceerd door Mechaman in samenwerking met stichting Boer&Data. In deze serie hoor je boeren die al langere tijd data verzamelen en gebruiken. Wat kun je met de data? Waar sla je het op? En wat levert het op? In de volgende aflevering hoor je Leon Noordam, akkerbouwer uit Numansdorp (ZH).

Hoe werkt een podcast?

  • Het beluisteren van de podcast is gratis.
  • Klik op de play-knop (driehoekje, linksboven) om de podcast te starten. Druk nogmaals op de play-knop om de podcast te pauzeren.
  • Wil je de podcast op je telefoon beluisteren? Druk op ‘listen in browser’, daarna speelt de podcast af.
  • Let op: een podcast is een audiofragment en bevat geen foto’s of videobeelden. Ideaal, want zo’n podcast kun je dus ook luisteren in de auto of op de trekker.
  • Deze podcast is ook te beluisteren via Spotify , Google podcasts , Apple podcasts en Soundcloud.