Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Een 12 volts frituurpan voor in de trekkercabine, een nieuwe kipwagen van VGM, een uitgestelde Agritechnica, een vernieuwde kuilhapper van Redrock en de occasions van Mechan Next zijn voortaan bij dealers te koop. Dit was de week op Mechaman:

Frituurpan in de cabine

Het was vooral de week van de CabFryer. De frituurpan plaats je in de cabine en sluit je aan op de 12 volt aansluiting van de trekker. Om ervoor te zorgen dat het frituurvet sneller op temperatuur is, is het raadzaam om de radio en verwarming tijdelijk uit te schakelen, geeft de fabrikant aan. Tijdens het frituren moet de motor van de trekker ook blijven draaien. De nieuwe frituurpan deed op 1 april aardig wat stof opwaaien.

Rocky kipper van Van Ginkel

Voor Van Ginkel Machines was het de week van de introductie van de nieuwe 16-tons Rocky 16. De kipper heeft onder meer een pendelende tandemas. Volgens de fabrikant zal de wagen in veel gevallen worden uitgerust met 22,5 inch wielen, omdat die de laadhoogte laag houden. De laadbak ligt op rubber dempers waarmee het chassis zoveel mogelijk beschermd moet worden.

Agritechnica uitgesteld

Agritechnica, de grootste landbouwmechanisatiebeurs van de wereld, zal dit jaar niet in november plaatsvinden, zoals gepland. De beurs wordt uitgesteld tot maart 2022 vanwege de nog steeds heersende corona-pandemie. Het evenement zal volgend jaar van zondag 27 februari tot en met zaterdag 5 maart in Hannover plaatsvinden, zo laat organisator DLG weten.

24 nieuwe kuilhapper-modellen van Redrock

Redrock, in Nederland door Bromach geïmporteerd, komt met een nieuwe S-serie kuilhappers. De serie bestaat uit 24 modellen en is leverbaar van 0,95 tot 3,8 kuub. Van de 24 modellen zijn 15 uitgerust met tanden, 9 modellen hebben een dichte bodem. De nieuwe S-serie is geproduceerd van 15 mm plaatstaal en heeft door smalle draaipunten geen uitstekende delen.

Occasions Mechan Next voortaan bij dealers

De jong gebruikte trekkers van Massey Ferguson, Fendt en Valtra die via Mechan Next verkocht werden, worden vanaf 5 april via de dealers van het betreffende merk verkocht. Datzelfde geldt voor de oogstmachines die nu nog door Harvest4You worden verkocht.