Favoriet

Algemeen

Overzicht: de opvallendste 1 april grappen

Het was weer zover: 1 april. Ieder jaar komen fabrikanten traditiegetrouw met de meest uiteenlopende nieuwtjes. Overduidelijk een grap? 

Het was weer zover: 1 april. Ieder jaar komen fabrikanten traditiegetrouw met de meest uiteenlopende nieuwtjes. Overduidelijk een grap?

Fendt VarioPhone

Fendt presenteert de VarioPhone. Met de nieuwe uitvinding kun je alle trekkerfuncties bedienen, ook op afstand. Dat is handig, want op die manier kun je ook van buiten de cabine een werktuig eenvoudig aankoppelen. De VarioPhone is 100 procent isobs-compatibel. Door gebruik van Trimble X-Fill Premium heb je ook op plekken waar normaal gesproken geen signaal is een prima bereik. Bij de wat saaiere werkzaamheden kan de VarioPhone  onder meer Netflix streamen naar de terminal. Als klap op de vuurpijl meldt Fendt dat de VarioPhone geproduceerd wordt op dezelfde productielijn als alle trekkers, van de Fendt 200 tot de 1000 Vario, in Marktoberdorf. De productie van de VarioPhone start in november 2021.

Massey Ferguson parfum

Massey Ferguson doet ook een duit in het zakje. Met een pakkende tekst op Facebook kondigt de trekkerbouwer een nieuwe parfum aan: Ontdek de nieuwe geur en ervaar het hele jaar door de hypnotiserende geur van het grasseizoen. Ontdek MF Eeau de Silage.

Claas Terra Trac laat spoor achter

‘Het wordt kleurrijk’, meldt Claas. De rupsen van de Terra Trac laten vanaf nu een groen spoor achter op de weg, zodat elke weggebruiker weet dat de weg gebruikt wordt voor landbouwverkeer. De nieuwe techniek moet de veiligheid verbeteren. Zie je als autorijder een groen spoor op de weg, dan weet je dat het riskant is om in te halen, zo luidt de boodschap.

Houtskoolkit van Väderstad

Door houtskool aan de bodem toe te voegen, wordt het vermogen van die bodem om voedingsstoffen vast te houden verbeterd. Daarnaast helpt houtskool bij de wortelontwikkeling op zwaardere grond. En daarom heeft de Zweedse fabrikant Väderstad een houtskoolkit ontwikkeld voor op de Rapid 300 en 400 serie. De kit is ook verkrijgbaar als retrofit.

Pöttinger op Mars

Machinebouwer Pöttinger wil met een 1-april nog maar eens benadrukken dat de machines van de Oostenrijkers in alle omstandigheden en op alle bodemsoorten overweg kan. Om de bewering extra kracht bij te zetten is de Servo-ploeg achter de Curiosity op Mars gehangen.

New Holland T7 op lichtmetalen velgen

De nieuwe New Holland T7 Blue Power kan optioneel worden uitgerust met lichtmetalen velgen. De fabrikant heeft die optie in het leven geroepen omdat trekkers steeds vaker worden gebruikt voor transport op de weg. Daarnaast dragen de velgen bij aan het reduceren van het gewicht. De nieuwe 5 spaaks velgen verlagen het gewicht met 104 kg per wiel en zien er, naar zeggen van de fabrikant, stijlvol uit.

 

Cabinefrituurpan

En veel mensen hebben, nog steeds, de hoop dat het bericht over de cabinefrituurpan werkelijkheid is. Hoewel we overwegen om de CabFryer daadwerkelijk in productie te nemen, laat de officiële introductie nog even op zich wachten. Een frikandel of portie friet kun je dus voorlopig het beste bestellen bij de lokale snackbar.

Ben je zelf een opvallende, steengoede of juist mislukte grap tegengekomen? Laat het weten door een mail te sturen naar redactie@landbouwmechanisatie.nl.