Favoriet

Algemeen

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

De meest opvallende 1 april grappen, zware tijden voor de Oekraïense trekkerindustrie, een getrokken of een gedragen schijveneg?, Fendt steviger aan kop in de Imagobarometer van DLG en een video van de volledige elektrische Rigitrac. Dit was de week op Mechaman.

De meest opvallende 1 april grappen, zware tijden voor de Oekraïense trekkerindustrie, een getrokken of een gedragen schijveneg?, Fendt steviger aan kop in de Imagobarometer van DLG en een video van de volledige elektrische Rigitrac. Dit was de week op Mechaman:

1 april grappen

Het was weer zover: 1 april. Ieder jaar komen fabrikanten traditiegetrouw met de meest uiteenlopende nieuwtjes. Overduidelijk een grap? Oordeel zelf.

Zware tijden voor Oekraïense trekkerindustrie

De Oekraïense trekkerindustrie verkeert in zwaar weer. Dat meldt de nieuwssite Latifundist.com. Werden in 2017 nog 3.295 trekkers gebouwd, in 2020 bleef de teller steken op 827. Hoewel de productie in Oekraïne sterk af is genomen, blijft het aantal geïmporteerde trekkers stabiel. Sinds 2017 worden jaarlijks zo’n 5.000 trekkers met een vermogen van meer dan 59 kW (80 pk) geïmporteerd.

Getrokken of gedragen schijveneg?

Levert een getrokken schijveneg mooier werk of heeft een gedragen machine de voorkeur? Top Agrar zocht het uit met een Agro-Tom ATS-RS. Deze compactschijveneg kun je zowel getrokken als gedragen gebruiken.

Fendt steviger aan kop in DLG Imagobarometer

Machinefabrikant Fendt staat net als een jaar eerder op de bovenste plek van de DLG Imagobarometer van 2020. De barometer is gebaseerd op de mening van 712 boeren die fabrikanten beoordelen op bekendheid, loyaliteit, tevredenheid en merkimago.

VIDEO: De volledig elektrische Rigitrac

Het prototype van de Rigitrac SKE 50 Electric was twee weken in Nederland. Deze volledig elektrische trekker is een voorproefje op de kleinere SKE 40 Electric die de Zwitserse fabrikant later dit jaar introduceert. De SKE 50 Electric rijdt prettig, is compact en biedt de bestuurder voldoende ruimte. De prijs is fors.