Favoriet

Bedrijfsnieuws

Voorzichtige trekkerverkoop eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2021 zijn er 527 trekkers verkocht in Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van Fedecom die dit jaar niet maandelijks, maar per drie maanden worden gepubliceerd.

In het eerste kwartaal van 2021 zijn er 527 trekkers verkocht in Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van Fedecom die vanaf dit jaar niet maandelijks, maar per drie maanden worden gepubliceerd.

Het verkooptotaal van het eerste kwartaal van 2020 lag met 618 trekkers een stuk hoger dan de huidige stand van 527. Daarmee gaat de verkoop in Nederland wat tegen de trend in. In Italië lagen de cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 58 procent hoger dan in 2020.  In het Verenigd Koninkrijk pluste de verkoop 13 procent. In Ierland was er sprake van een stijging van bijna 10 procent. In Duitsland is de verkoop in de eerste drie maanden iedere maand zo’n 12 procent hoger dan dezelfde maanden vorig jaar.

De Nederlandse verkoop van compacttrekkers zit wel in de plus. Werden er vorig jaar in het eerste kwartaal nog 165 exemplaren verkocht, dit jaar zijn dat er 211.