Favoriet

Bedrijfsnieuws

Claas opent gemoderniseerde trekkerfabriek in Frankrijk

De Duitse trekkerbouwer Claas heeft vandaag de vernieuwde trekkerfabriek in Le Mans opnieuw geopend. Claas investeerde de afgelopen drie jaar 40 miljoen euro in de fabriek.

Oude apparatuur is vervangen, wat de productie flexibeler en de werkomstandigheden van de werknemers beter maakt. In de fabriek moeten in een ploeg 60 trekkers per dag geproduceerd kunnen worden. Daarvoor werd de assemblagelijn volledig vervangen en is ondermeer 40 automatische transporttreinen en een geautomatiseerd onderdelenmagazijn geïnstalleerd. Daarnaast zijn er nieuwe testbanken en een nieuwe geautomatiseerde spuitcabine en een nieuwe controlestraat in de fabriek ingericht. De plafonds van de fabriekshallen zijn wit geverfd. Tegelijkertijd valt er veel natuurlijk licht in de fabriek.

In 2003 nam Claas de trekkerdivisie en dus ook de fabriek in het Franse Le Mans van Renault over. Claas startte de modernisering van de fabriek in 2017. De aanpassingen waren hoog nodig. Niet alleen omdat Claas zichzelf als doel heeft gesteld, dat met name die trekkerafdeling voor de groei van het bedrijf moet zorgen, maar ook omdat de verscheidenheid aan modellen toeneemt en de complexiteit van de trekkers groeit. Daar draagt de grotere export en de daaruit voortvloeiende regelgeving en klantwensen aan bij. Uiteindelijk moet deze aanpassing van de fabriek er ook voor zorgen dat Claas binnen een paar jaar 13.000 trekkers per jaar kan bouwen. Nu zijn dat er nog 10.000.

.