Favoriet

Bedrijfsnieuws

Opperbeste stemming in mechanisatiesector

De stemming in de Europese mechanisatiesector is sinds 2008 niet zo goed geweest als nu. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA, de Europese vereniging voor de landbouwmachine-industrie.

Volgens de Barometer is de goede stemming te danken aan de hoge omzetten en het ongekende aantal orders. Het aantal orders komt overeen met een productieperiode van gemiddeld 4,4 maanden. Dat is sinds de start van de Barometer nog niet eerder voorgekomen.

Omzetstijging in komende zes maanden

Voor de komende zes maanden verwachten de fabrikanten een omzetstijging. Die stijging zal, zo blijkt uit de cijfers van de CEMA, het hoogste zijn in Oostenrijk en Italië. De Benelux en Roemenië staan op de omzetranglijst onderaan.

Dat het goed gaat in de mechanisatiebranche is ook terug te zien in het personeelsbestand van de fabrikanten. Geen enkele machineproducent denkt het met minder personeel te kunnen doen. 44 procent van de fabrikanten denkt meer werknemers aan te moeten nemen.

De CEMA Business Barometer wordt maandelijks opgesteld op basis van een enquete onder 140 vertegenwoordigers uit de negen CEMA-landen. Die negen landen worden vertegenwoordigd door de VDMA (Duitsland), FederUnacoma (Italië), Axema (Frankrijk), AEA (Verenigd Koninkrijk), Agoria (België), Ansemat (Spanje), Metaltechnology Austria (Oostenrijk, Danish Agro Industry (Denemarken) en Fedecom.