Favoriet

Bedrijfsnieuws

Machines4Green importeert Timan

Machines4Green is importeur van de Deense fabrikant Timan. Timan produceert zowel bemande als radiografisch bestuurbare machines. Met de radiografische RC751 van Timan mikt Machines4Green vooral op het maaien van zonneparken.

Voor de bemande werktuigendragers is een breed programma van aanbouwdelen leverbaar waaronder een zuig-veegmachine, onkruidborstel en maaidekken.

Met Timan voegt Machines4Green een vierde merk toe aan het pakket. Het bedrijf had al de merken Raymo Electric, Spider en GreenClimber en daar komen nu ook de radiografisch bestuurbare machine van Timan bij. Met het merk wil Machines4Green de groeiende markt voor het maaien van zonneparken bedienen. De lage klepelmaaier van de Deense fabrikant kan uitkomst bieden. De maaiers van Timan hebben een hoogte van 600 mm en 685 mm en kunnen daarmee uit de voeten op de zonneparken. De RC751 heeft een vermogen van 14 pk met een 750 mm klepeldek. De RC1000 combineert 23 pk met een 1.000 mm breed dek. De machines zijn hydrostatisch aangedreven.