Favoriet

Bedrijfsnieuws

CNH Industrial neemt Raven Industries over

CNH Industrial, moederbedrijf van onder meer New Holland en Case IH, neemt Raven Industries over. De overname wordt in het laatste kwartaal van 2021 afgerond.   

CNH Industrial, moederbedrijf van onder meer New Holland en Case IH, neemt Raven Industries over. De overname wordt in het laatste kwartaal van 2021 afgerond.

Raven Industries en CNH Industrial werkten al langer samen. Door de overname versterkt CNH haar positie op de landbouwmachinemarkt en voegt het de techniek en kennis over autonome- en precisietechnologie van Raven toe aan het programma.

Volgende productieniveau

Scott Wine, CEO van CNH Industrial: “Precisielandbouw en autonomie zijn cruciaal voor onze strategie onze klanten te helpen een volgend productieniveau te bereiken. De combinatie van de technologie van Raven en het productportfolio van CNH Industrial moet daar voor zorgen.”

Het hoofdkantoor van Raven Industries staat in Sioux Falls, South Dakota. Het bedrijf is onder meer actief in de zogeheten applied technology waaronder ook precisielandbouw valt. In 2020 behaalde het bedrijf een omzet van 348,4 miljoen dollar (293 miljoen euro).

Overnamepad van Raven

De overname door CNH Industrial komt ruim een jaar nadat Raven zelf de Canadese robotfabrikant DOT overnam. In mei 2018 maakten Raven en DOT bekend een samenwerking aan te gaan voor de ontwikkeling van toepassingen voor de precisielandbouw. Twee maanden daarvoor werd Pattison Liquid System door Dot aangetrokken. Pattison bouwt machines voor het autonome DOT-platform. Tot die tijd kon alleen het Dot moederbedrijf Seedmaster zaaimachines leveren. In november 2019 werd bekend dat Raven een meerderheidsbelang in DOT Technology nam. In dezelfde maand nam Raven de Amerikaanse start-up Smart Ag over. Smart Ag was op dat moment vooral bekend door de aftermarktet retrofit kit. Met die kit kunnen landbouwmachines autonoom gemaakt worden. Daarnaast hield Smart Ag zich bezig met het ontwikkelen van een platform voor het beheer en veilig bedienen van autonome machines.