Favoriet

Bedrijfsnieuws

CNH directeur Vandevelde: ‘Geleidelijk meer Raven apparatuur op onze machines’

CNH Industrial, moedermaatschappij van ondermeer New Holland en Case IH, zal de producten van het onlangs overgenomen Raven langzamerhand in nieuwe machineseries introduceren. Dat zegt Egide Vandevelde. Hij is directeur van New Holland Benelux, Nordics & Baltics.

Vandevelde geeft aan dat Raven een aparte divisie van CNH Industrial zal blijven. Vooralsnog stopt het bedrijf niet met het monteren van Trimble apparatuur op hun machines. “In de toekomst zullen er meer en meer Raven producten op onze machines verschijnen. Maar dat gebeurt geleidelijk. We zullen meer zelf gaan maken en minder inkopen. We maken nu al heel veel zelf, maar het digitale deel van ons aanbod was nog altijd het sluitstuk.” Volgens de verwachting van het landbouwmachineconcern zal binnen tien jaar dertig procent van de oogstmachines autonoom over het veld rijden. Veranderende wetgeving in de Europese Unie moet de weg daarvoor vrij maken. “Daarom moeten we nu versnellen. Het gaat nu los.”

Snel ontwikkelen

Eind juni liet CNH Industrial weten alle aandelen van het Amerikaanse Raven Industries over te willen nemen. Een overname waarmee een bedrag van zo’n 2 miljard dollar gemoeid is. Die overname is strategisch erg belangrijk, meent Vandevelde. Raven is sterk in gps-systemen, de aansturing van machines middels software en autonome machines. In 2020 nam Raven nog het Canadese Dot over. Een fabrikant van een autonoom platform. Die landbouwrobot maar ook een pakket dat landbouwtrekkers autonoom maakt, verkoopt Raven nu al onder de naam Omnipower. Die technieken staan nu ook tot de beschikking van CNH. Vandevelde: “Wij moeten heel snel onze software voor precisielandbouw verder ontwikkelen. En dat geldt ook voor de zelfrijdende trekker. Daar komt bij dat we alles in eigen hand willen houden, zodat we niet langer afhankelijk zijn van toeleveranciers. Want juist in deze productgroepen zit nu de toegevoegde waarde.” Door de overname van Raven ligt dat nu binnen handbereik. Zo kan CNH Industrial een team van 350 mensen inzetten voor de ontwikkeling van producten voor precisielandbouw. Ter vergelijking: tot voor de overname van Raven was dat team 100 man groot.