Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fendt gaat door met Deutz-motoren

Landbouwmachineconcern Agco is met motorleverancier Deutz opnieuw overeengekomen dat het motoren levert voor Fendt trekkers. Het gaat vooral om de vernieuwde 6,1 en 4,1 liter motoren.

Landbouwmachineconcern Agco is met motorleverancier Deutz overeengekomen dat het motoren blijft leveren voor Fendt trekkers. Het gaat vooral om de vernieuwde 6,1 en 4,1 liter motoren.

Agco en Deutz hebben verder afgesproken samen te werken in de ontwikkeling van de motoren. Daarnaast zullen ze onderzoeken of het mogelijk is motoren of componenten voor motoren onder 150 pk samen te ontwikkelen. Maar niet alleen dat. Agco en Deutz zouden ook gaan samenwerken in de ontwikkeling van alternatieve aandrijvingen en brandstoffen. Eric Hansotia, CEO van Agco geeft aan dat de corona pandemie een grote impact heeft op de beschikbaarheid van onderdelen. “Het geeft aan dat een sterke samenwerking met onze toeleveranciers van groot belang is. Deutz is al jaren een betrouwbare partner.”

Overigens blijft Fendt nog steeds Man-motoren monteren in de trekkers uit de 900- en 1000 serie. In de 200- en 300-serie gebruikt de fabrikant de eigen Agcopower krachtbronnen.