Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ursus failliet verklaard

De rechtbank van Warschau heeft op 12 juli de Poolse trekkerfabrikant Ursus failliet verklaard. Dat gebeurde nadat een aanvraag voor een saneringsprocedure werd afgewezen.

De rechtbank van Warschau heeft op 12 juli de Poolse trekkerfabrikant Ursus failliet verklaard. Dat gebeurde nadat een aanvraag voor een saneringsprocedure werd afgewezen. De schuldeisers van de Getin Noble Bank en PKO BP hebben het faillissement aangevraagd.

Ursus kampt al langer met problemen. Als gevolg daarvan werden twee van de drie productielocaties vorig jaar al verkocht. Eén van de fabrieken is sinds het voorjaar van 2020 eigendom van Trioliet. Al eerder waren er overnamekandidaten in zicht. In het najaar van 2019 was Alamo Group de beoogde kandidaat. Die onderhandelingen liepen op niets uit en dreigde het fout af te lopen voor Ursus. Maar omdat de Poolse fabrikant de aandeelhouders zo ver had gekregen akkoord te gaan met de verkoop van de productielocaties in Dobre Miasto en Opalencia, was er weer licht aan het einde van de tunnel. Een van de locaties, die in Opalencia, is sindsdien dus eigendom van Trioliet. Nu lijkt het doek definitief te zijn gevallen. Het is nog onbekend of het handelsmerk  Ursus wordt overgenomen door een andere partij.