Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechan neemt meerderheidsbelang in Agri Verde

Mechan Groep heeft een meerderheidsbelang genomen in Agri Verde. Het bedrijf in Verona is dealer van Fendt en Massey Ferguson en hoort volgens Mechan bij de top drie van Agco-dealers in Italië.

De overname maakt deel uit van de strategie van Mechan Groep waarin het bedrijf wil groeien in zowel de Benelux als daarbuiten. “Wij zijn in Europa op zoek naar een versterking van onze retailactiviteiten voor AGCO merken.’’ , vertellen Geert Kraak en Ray Uiterwaal namens Mechan Groep. ‘’ Met de verwerving van het aandeel in Agri Verde als Noord Italiaanse dealer zijn  we daar in geslaagd.”

Potentieel 1.500 trekkers

Agri Verde bevindt zich in een rayon met een potentieel van 1.500 trekkers. Het bedrijf verkocht in 2020 140 keer Fendts en 57 Massey Fergusons. Mede eigenaar Simone Lugoboni van Agri Verde: “Als onderdeel van een groter geheel heb je nu eenmaal een betere mogelijkheid tot het uitwisselen van kennis en zijn er betere mogelijkheden voor investeringen.” Agri Verde biedt het volledige Fendt & Massey Ferguson Full Line programma aan. Daarnaast is het actief als het gaat om aanvullende gereedschappen voor wijnbouw en fruitteelt, inclusief de bijbehorende dienstverlening.