Favoriet

Bedrijfsnieuws

Deere koopt Bear Flag Robotics

In navolging van landbouwmachinefabrikant CNH koopt ook John Deere een bedrijf dat zich specialiseert in het autonoom maken van landbouwtrekkers en machines. Het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk Bear Flag overgenomen voor een bedrag van 250 miljoen dollar.

In navolging van landbouwmachinefabrikant CNH koopt ook John Deere een bedrijf dat zich specialiseert in het autonoom maken van landbouwtrekkers en machines. Het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk Bear Flag Robotics overgenomen voor een bedrag van 250 miljoen dollar.

Bear Flag Robotics heeft zijn thuis basis in de Silicon Valley en blijft er ook. In de regio zijn veel andere grote technologie en internetbedrijven gevestigd. De startup werd opgericht in 2017. Volgens Deere & Company moet deze overname de ontwikkeling en introductie van autonome landbouwmachines versnellen. En dat past binnen de strategie van het bedrijf: slimmere machines bouwen met veel geavanceerde technologie. “John Deere ziet autonomie als een belangrijke stap voor boeren om duurzamer en winstgevender te kunnen werken”, zo zegt Jahmy Hindman, Chief Technology Officer bij John Deere, in een persbericht. Het blijkt ook niet gemakkelijk voor boeren om goede werknemers te vinden. Robots en autonome machines zouden daarbij uitkomst bieden.

Samenwerkingsprogramma

John Deere werkte al langer met Bear Flag Robotics. In 2019 werd het bedrijfje namelijk onderdeel van Deere’s samenwerkingsprogramma met startende bedrijfjes. Hoewel nog relatief onbekend, zou Bear Flag al wel een beperkt aantal trekkers autonoom hebben gemaakt in de Verenigde Staten.