Favoriet

Bedrijfsnieuws

‘Koop nieuwe landbouwvoertuigen die al geregistreerd zijn’

Koop vanaf 1 juli 2021 alleen nog nieuwe landbouwvoertuigen die al geregistreerd zijn bij de RDW en laat de verkoper het voertuig op naam zetten. Dat adviseert Hero Dijkema van Cumela Nederland.

Als je een ongeregistreerd voertuig koopt, dan moet je zelf regelen dat het voertuig is goedgekeurd en geregistreerd. Volgens Dijkema is de uitkomst dan onzeker en kost het bovendien veel tijd en moeite. Vanaf 1 juli 2021 kunnen nieuwe landbouwvoertuigen met bouwjaar 2021 alleen nog worden geregistreerd bij de RDW via het reguliere registratieproces. Dat kan alleen als de nieuwe voertuigen beschikken over een bewijs van goedkeuring. Registratie van nieuwe landbouwvoertuigen met bouwjaar 2021 door de eigenaar via de website van RDW, kan vanaf 1 juli 2021 niet meer. Bestaande landbouwvoertuigen met bouwjaar 2020 of ouder kunnen nog wel zonder goedkeuringsbewijs door de eigenaar zelf worden geregistreerd.

Landbouwvoertuigen met bouwjaar 2021 die gekocht en in gebruik genomen zijn vóór 1 juli 2021 en nog niet zijn geregistreerd bij RDW, moeten nu ook een bewijs van goedkeuring hebben. Het is dan belangrijk dat de fabrikant of leverancier zorgt voor een goedkeuringsbewijs. De goedkeuring van landbouwvoertuigen is namelijk al verplicht vanaf 1 januari 2018. Dijkema wijst erop dat een deel van de getrokken landbouwvoertuigen vanaf 2018 nog steeds zonder goedkeuring zijn afgeleverd. (Cumela.nl)