New Holland gaat trekkers taggen

New Holland gaat haar T6 en T7 trekkers beveiligen met een anti-diefstal systeem. Het Cesar data-tag programma voorziet iedere trekker of machine van een chip. Zo kan hij makkelijk weer worden opgespoord.

Cesar begon in 2009 met het taggen van tractoren en bouwmachines. Inmiddels staan meer dan 70.000 van deze machines geregistreerd. 32.000 hiervan zijn werkzaam in de agrarische sector. Vooralsnog worden alleen de tractoren die New Holland in Groot-Brittannië verkoopt met een opsporings-chip voorzien. Toch zullen dit jaar ook in Nederland enkele trekkers van een Cesar datatag worden voorzien.

In Groot-Brittannië wordt wekelijks voor een miljoen pond aan agrarische machines gestolen op het platteland. Door gestolen machines met gps op te sporen kunnen ze hopelijk sneller worden teruggevonden.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.