Trekkermarkt klimt uit dal

Na twee teleurstellende jaren is de Nederlandse verkoop van nieuwe tractoren eindelijk uit het slop getrokken. Dat zegt het ING Economisch Bureau. Met 3.350 verkochte trekkers zijn in 2011 naar verwachting 20% meer trekkers verkocht dan in 2010.

Werden in 2008 nog 4.400 trekkers verkocht twee jaar later was dat nog maar de helft. Volkomen verklaarbaar natuurlijk. De lage graanprijs, volgens ING een belangrijke graadmeter voor investeringen, waren daarvan de oorzaak. Daar is nu verandering in gekomen. Toch verwacht ING dat de trekkerverkoop ook dit jaar weer een stap terug  doet. Door het verslechterde investeringsklimaat zouden 7 procent minder trekkers verkocht worden, waardoor het totaal aantal verkochte trekkers op 3.100 komt.

Fendt en Case IH winnen marktaandeel
New Holland, John Deere en Fendt waren ook vorig jaar marktleider. Samen zijn deze merken goed voor meer dan 50% van de Nederlandse markt. Vooral Fendt wint marktaandeel. Case IH heeft ook opmars gemaakt en deed dat ten koste van zustermerk New Holland, weet ING.

11-01: aanpassing. In 2011 zijn 20 procent meer trekkers verkocht dan in 2010 en niet 50 procent zoals ING eerder meldde.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.