Lemken ziet omzet met 31% groeien

De Duitse grondbewerkings- en zaaimachinefabrikant Lemken zag in 2011 haar omzet met 31 procent groeien, tot 266 miljoen euro. Hiermee werd het recordjaar 2008 geëvenaard. Vooral de export liep uitstekend.

De afzet van machines in Duitsland steeg afgelopen jaar met 17 procent. Na enkele rustige jaren is Rusland terug gekomen en zit momenteel op het exportniveau van recordjaar 2008. Lemken’s belangrijkste exportlanden zijn Frankrijk en Groot-Brittannië. In beide land werd eveneens meer verkocht gedurende het afgelopen jaar. De export steeg in totaal met bijna zeventig procent.

In 2011 werden opvallend veel rotorkopeggen verkocht, schrijft de fabrikant uit Alpen. Ook de Compact-Solitair zaaicombinatie en Juwel gedragen ploeg deden het goed. Afgelopen jaar is flink geïnvesteerd in faciliteiten voor het testen en ontwikkelen van machines. Ook energiebesparing heeft de aandacht. In 2012 opent Lemken in Nagpur, India, een nieuwe fabriek met een productiecapaciteit van 1000 ploegen. Het gaat hierbij vooral om kleine ploegen voor de lokale markt. Ook is begonnen met het plannen van een assemblage-fabriek in Qingdao, China.

Lemken is voorzichtig positief over de vooruitzichten voor 2012. Het orderboek zit wederom vol, ondanks de economische crisis en gewasprijzen. Vooralsnog worden er nog geen grote problemen voorzien omdat de voedsel- en energiebehoefte nog steeds stijgt.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.