Fendt introduceert nieuwe 800- en 900-serie

Trekkerbouwer Fendt introduceert tijdens de komende Agritechnica een nieuwe 800 en 900-serie. De trekkers met cvt voldoen allemaal aan de nieuwe Stage 4 emissie eisen die vanaf volgend jaar gelden. De motor maakt dan ook het grootste verschil met de reeds bestaande trekkers uit de 800- en 900-serie.

De 800 serie bestaat uit vier typen van 162 kW tot 206 kW (220 tot 280 pk). De 900 serie kent vijf trekkers van 199 tot 287 kW (270 tot 390 pk). Het kleinste model uit de 900-serie, de 924 vervalt. Alle trekkers halen het vermogen komt een zes cilinder Deutz-motor. SCR en Adblue, een passief partikelfilter, een dubbele turbo en EGR zorgen ervoor dat de trekkers de toch weer strengere emissie-eisen halen.

Ruitenwisser

Hoewel de trekkers uiterlijk maar weinig verschillen van de huidige 800- en 900-modellen, zijn er wel een paar opmerkelijke nieuwigheden. Neem bijvoorbeeld de ruitenwisser. Die gaat nu 300 graden rond, waardoor ook het onderste deel van de cabineruit schoongemaakt wordt. In de cabine is er een nieuwe 10,4 inch Varioterminal. Het touchscreen is van glas, laat zich gemakkelijker bedienen en de informatie erop is beter zichtbaar.

Luchtdrukwisselsysteem

Ook kunnen de trekkers nu met een eigen luchtdrukwisselsysteem uitgerust worden. Daarbij gaat de lucht via de assen van de trekker naar de banden. De voorlichten geven meer licht, ze blijven nog even branden zodra je uitgestapt bent en er zijn led-schijnwerpers te krijgen.

Omkeerbare ventilator

Verder is er nu een elektrisch koppelingspedaal, is de koeling van de motor en de transmissieolie vergroot en is de omkeerbare ventilator leverbaar. Die blaast de radiator dus ook schoon.

20131009_fendt_900

Uiterlijk zijn er weinig aanpassingen aan de Fendt 900 trekkers. De motor maakt het grote verschil met voorgaande modellen.

20131009_fendt_varioterminal

De 10,4 inch grote variterminal en zijn nieuwe bevestiging. Het touchscreen is beter te bedienen en de gegevens zijn beter zichtbaar.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.