Extra ogen op zware Deutz-Fahr-serie verhogen veiligheid

Door de grote afmetingen van zware trekkers wordt het zicht op alles wat zich rond de trekker afspeelt, steeds beperkter. Om de gevaren van de dode hoeken zo veel mogelijk te beperken, heeft Deutz-Fahr in de neus van de 9-serie drie camera’s geïntegreerd.

De middelste camera traceert het gebied vlak voor de trekker. Bevindt zich daar iemand, dan zorgt de procescomputer niet alleen voor een optisch en akoestisch waarschuwingssignaal, maar het achterliggende systeem verhindert ook, dat de bestuurder kan gaan rijden.

De beide zijdelings gerichte camera’s verhogen de veiligheid bij het verlaten van het perceel, als het struikgewas op de berm vrije waarneming vanuit de cabine onmogelijk maakt. Van alle drie camera’s krijgt de bestuurder een beeld op de centraal geplaatste monitor.

Aankoppelen

Uiteraard kunnen de camera’s ook goede assistentie verlenen bij het aankoppelen van werktuigen aan de fronthef en bij de controle van de uit te voeren werkzaamheden. Deutz-Fahr heeft met dit camerasysteem een zilveren medaille gewonnen op vakbeurs Agritechnica die in november wordt gehouden.

1015 lm deutz-fahr veiligheid

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.