Fruittelers willen meer investeren in trekkers

Ruim tien procent van de Nederlandse fruittelers willen meer investeren in een nieuwe of tweedehands trekker. Dat blijkt uit de FruitteeltScanner van AgriDirecit. 700 fruittelers deden mee aan de telefonische inventarisatie.

De belangstelling voor een nieuwe trekker is het grootst, 7,2 procent van de fruittelers heeft plannen er eentje aan te schaffen. 3,2 procent geeft de voorkeur aan een tweedehands trekker. Ten opzichte van 2014 is er sprake van een stijging. Destijds wilde 4,1 procent een nieuwe trekker en had 1,7 procent van de fruittelers plannen een tweedehands trekker te kopen.

Fendt belangrijkst

Met een aandeel van 30,1 procent is Fendt het belangrijkste trekkermerk voor fruittelers. New Holland staat op de tweede plek met een aandeel van 21,1 procent.

Persbericht_Ruim 10 procent Nederlandse fruittelers wil investeren in tractor_grafiek1 Persbericht_Ruim 10 procent Nederlandse fruittelers wil investeren in tractor_grafiek2

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.