John Deere levert buikgewicht voor trekkers

John Deere gaat de zware trekkers uitrusten met hydraulische cilinders onder de trekker. Daarmee kan een 1.700 kg wegend gewicht tegen de onderkant van de trekker worden getild, om zo meer trekkracht te genereren.

Het frame, met een maximaal gewicht van 1.700 kg, heeft een vorm die past bij de onderkant van de trekker. De vrije ruimte en de wieluitslag van de voorwielen worden hierdoor niet beïnvloed. Hoeveel extra gewicht en dus tractie nodig is, moet voorafgaand aan een bewerking bepaald worden. Eenmaal aangebracht zit het gedurende de bewerking onbeweeglijk vast. De hydraulische cilinders zorgen ervoor dat je het frame gemakkelijk kunt (de)monteren.

De Agritechnica-jury bekroonde deze innovatie met een zilveren medaille.

1015 lm agritechnica foto 2

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.