VIDEO: Massey Ferguson 7715 Dyna VT trekkertest

De 7715 is in de 77-serie de op één na lichtste van de zes typen met een 6,6 liter zescilinder. Inclusief de boost levert de trekker een maximumvermogen van 121 kW (165 pk). Stilstaand levert de 7715 aan de aftakas maximaal 99 kW. LandbouwMechanisatie testte de Massey Ferguson 7715 Dyna VT.

De 7715 Dyna VT heeft een bijzondere motorkarakteristiek met het maximum vermogen bovenin het toerengebied. Daar door valt de vechtlust van de motor wat tegen. Maar dankzij de nagenoeg perfecte cvt kun je daar als chauffeur goed op inspelen.

Variaties op cvt

Om alle variaties op de cvt, maar ook op aftakas, aandrijflijn, hef en hydrauliek onder de knie te krijgen, kun je het best een halve dag met het 265 pagina’s tellende instructieboek in de cabine gaan zitten. Los van al die variaties is het met de 7715 Dyna VT plezierig werken in de geveerde cabine met goed zicht en een goede klimaatregeling

Een vergelijking met de Fendt 516 Vario en de Landini Dual Power 6-175, alle technische gegevens, informatie over de bediening, de hydrauliek, de transmissie en de motor van de Massey Ferguson 7715 Dyna VT is te lezen in het septembernummer van LandbouwMechanisatie.

Lees 3 nummers voor 15 euro (alleen nog geldig in oktober)
 
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van LandbouwMechanisatie
E-mail:
1 Reactie op VIDEO: Massey Ferguson 7715 Dyna VT trekkertest
  1. Avatar Erik schreef:

    ” Om alle variaties op de cvt, maar ook op aftakas, aandrijflijn, hef en hydrauliek onder de knie te krijgen, kun je het best een halve dag met het 265 pagina’s tellende instructieboek in de cabine gaan zitten”

    Bovenstaande wordt volgens mij vooral bedoeld als kritische noot. Ik vind dat volledig ongepast. Wij zien het als taak van de dealer om hierin de klant super goed te ondersteunen en dan hebben we het niet over een halve dag, maar over een traject van weken waarbij alle werkzaamheden een keer de revue passeren en waarbij de trekker afgesteld kan worden op de werkzaamheden die op dat moment aan de orde zijn. Het is juist de meerwaarde van de trekker, mits men die weet te gebruiken.
    We praten bij dergelijke tractoren over aanschafprijzen die misschien wel op kunnen lopen tot € 150.000,- Moet men hier dan van verwachten dat men die in een halve dag onder de knie heeft? Alsof we wegrijden met een MF135 of een International 633??