Eerste Köckerling in Nieuw Zeeland

Akkerbouwer Steven Bierema uit Rakaia, ten zuiden van het Nieuw-Zeelandse Christchurch, liet vorig jaar een Köckerling overkomen. Het was het eerste werktuig van het Duitse merk dat naar Nieuw-Zeeland ging.

Bierema zocht een cultivator die past bij zijn ideeën over grondbewerking. Hij vond die niet in Nieuw Zeeland, waar veel met schijven wordt gewerkt. De Köckerling heeft tanden en kwam in onderdelen in een container per schip naar Nieuw-Zeeland. Hij werd door Bierema’s zonen in elkaar gezet. Bierema is over de 7,5 m brede cultivator na één seizoen dik tevreden: “Het is een robuuste machine met tal van vernuftige details.”

Bierema  (57) boert op 400 hectare met een bouwplan van onder andere wintertarwe, wintergerst, klaver en graszaad. Ook bewerkt hij nog 120 hectare samen met een buurman. De mechanisatie bestaat onder andere uit drie trekkers van John Deere, een Claas Lexion 760 maaidorser en een 33 meter brede Amazone Pantera zelfrijzende spuit.

Köckerling-mechaman

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.