Nieuwe frontfrees van Struik

Machinefabrikant Struik uit Wieringermeer voegt de VariX Front toe aan het productgamma. Deze frees is gebaseerd op de VariX CB volveldsfrees en heeft een werkbreedte van 305 cm.

De nieuwe VariX Front heeft een rotordiameter van 65 cm, waardoor je ongeveer 5 centimeter dieper kan frezen dan met de Struik RF Front. Verder is het frame ruimer. Zo is er meer ruimte is voor de grondstroom.


Minder versmering

Op de rotoras zitten 104 freeshaken. Deze freeshaken zijn vernieuwt. Volgens de fabrikant breken deze haken de grond meer open, is er minder versmering en trekt de machine lichter. Verder is de aandrijfkast hoger geplaatst. Hierdoor is de aftakashoek bij grote trekkers gunstiger, aldus de fabrikant.

Stabieler

De fabrikant monteert de verkruimelrol korter op de frees. Dit komt het gewicht ten goede. Ook de egalisatiebalk is veranderd. De frees zou hierdoor stabieler over het perceel lopen. Ook de volveldplaat en de demontabele rugvormers zijn korter op de frees gemonteerd. De rughoogte is instelbaar door middel van pen-gat verstelling van 8 tot 16 cm.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.