Agritechnica 2017: VF-banden naar 0,6 bar

BKT en Vredestein tonen met respectievelijk de Agrimax V-Flectro en de Traxion Optimal nieuwe VF-banden die in het veld te gebruiken zijn bij een spanning van 0,6 bar. Ze vormen een nieuwe stap in de strijd tegen bodemverdichting.

De beide nieuwe VF-banden (very high flexibility) voegen een extra dimensie toe aan de huidige VF-standaard: die gaat er vanuit dat al het werk te doen is bij een spanning van 1,0 bar. Zowel BKT als Vredestein leggen in hun argumentatie vooral de nadruk op het verder verminderen van de bodemdruk. Met een minimale bandenspanning plat de band verder af (vooral in de lengte) en neemt het contactoppervlak toe. Daarmee neemt het gewicht per vierkante cm af. Om de overgang van veld naar transport soepel te laten verlopen bevelen beide fabrikanten een bandenspanningsregelsysteem aan.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.