John Deere test elektrische autonome trekker

Machinefabrikant John Deere test een elektrische autonome trekker. Deze trekker is voorzien van een haspel met daarop honderden meters kabel. Die elektriciteitskabel trekt de trekker als een soort sleepslang mee. Via de kabel gaat de elektrische stroom naar de elektromotoren voor de aandrijving van de wielen en het werktuig.

Begin 2014 startte John Deere met de ontwikkeling van de trekker en eind 2017 was de trekker klaar. Momenteel is de fabrikant de machine volop aan het testen. Om de veiligheid te waarborgen is de trekker rondom voorzien van sensoren. Volgens John Deere is het grote voordeel dat de machine een stuk lichter is dan een normale trekker. De cabine, dieselmotor en brandstoftank heb je immers niet meer nodig.

Accu’s

Het is niet de eerste elektrische variant van John Deere. In 2016 introduceerde al een elektrische trekker die voorzien is van een groot accupakket. Echter kun je op een acculading maar 4 uur werken, het opladen neemt vervolgens 3 uur in beslag.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.