Lichte stijging Russische trekkerproductie

De productie van trekkers in Rusland is in 2017 ten op zichte van een jaar eerder met 3,2 procent toegenomen. Dat meldt het Duitse Profi.

In totaal werden er 8.105 trekkers gebouwd. Daarvan was het grootste gedeelte bestemd voor de landbouw (7.063). Het andere deel, 1.042 exemplaren, is voor industriele werkzaamheden. 42 procent van de in Rusland geproduceerde trekkers is gebouwd door Russische fabrikanten. 58 procent is door buitenlandse firma’s gemaakt.

Tot de buitenlandse trekkerbouwers behoren MTZ uit Wit-Rusland en KhTZ uit Oekraïne. De grootste Russische fabrikant is Petersburger, bekend van Kirovets. Dat bedrijf bouwt zo’n 2.000 trekkers per jaar.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.