T-rijbewijs verbetert verkeersveiligheid

De invoering van het T-rijbewijs draagt bij aan de rijbekwaamheid van bestuurders van landbouwvoertuigen. Dat concludeert RoyalHaskoning dat onderzoek deed in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Door het T-rijbewijs beschikken bestuurders over mee vaardigheden zoals gevaarherkenning. Ook zijn de bestuurders zich meer bewust van mogelijke risico’s. Uit het onderzoek van RoyalHaskoning blijkt dat kandidaten het rij-examen veelal lastig vinden, mede door het toetsen van de zojuist genoemde vaardigheden.

Een belangrijk effect van het T-rijbewijs is het grotere bewustzijn bij bestuurders van de risico’s van het rijden met (land)bouwvoertuigen. Dit is ook het geval bij brancheorganisaties, die te maken hebben met (land)bouwvoertuigen. Daar is meer aandacht gekomen voor verkeersveiligheid en de houding van de mensen over veiligheid verbeterd. (Cumela Nederland)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.