Deutz AG werkt aan waterstofmotor

Motorfabrikant Deutz AG werkt aan een waterstof-ombouwkit. Dat werd eind vorig jaar bekend gemaakt op Bauma China. De fabrikant werkt in het waterstofproject samen met de in München gevestigde start-up Keyou.

Met de ombouwkit kan een conventionele verbrandingsmotor veranderd worden in een aandrijving op basis van waterstoftechnologie. De motor waarmee Keyou aan de slag ging is een 7,8-liter zescilinder dieselmotor, de Deutz TCD 7,8. Het prototype van de tot waterstofmotor omgebouwde krachtbron werd gepresenteerd op de Bauma in Shanghai.

Keyou is in 2015 opgericht door voormalig BMW-ingenieurs Thomas Korn en Alvaro Sousa. Het duo heeft inmiddels patent op een waterstofkatalysator.

De blauwe elementen vormen de waterstofkit van Keyou. (Foto: innovationorigins.com)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.